| Böyle olur Saray kadınlarının kaftanları |
| Perşembe, 04 Mart 2010 23:28 |
|
Dünya Kadınlar Günü nedeniyle “Osmanlı Saray Kadınlarının Kıyafetleri: Kaftanlar” sergisi açılıyor. İstanbul Ataköy’de bulunan Airport Outlet Center ve İSMEK işbirliği ile gerçekleştirilen etkinlikte 18. ve 19 yüzyılda Osmanlı Sarayı’nda Padişah ve eşleri tarafından giyilen kıyafetler ve kaftanlar sergileniyor.
Kaftanlar, İSMEK öğretmenleri ve öğrencileri tarafından, yapıldıkları döneme ait renk, model ve işleme tekniklerine sadık kalınarak yeniden üretildi. Koton ve İpek Kadife, İpek Şantuk, İpek Tafta, Düşeş Saten vs, gibi kumaşlar kullanılarak üretilen kaftanlar altın ve gümüş sim iplerle işleniyor.
Sergide Kaftanlara ek olarak Osmanlı Saray Kadınları tarafından kullanılan şemsiye, eldiven, kalpak, fes gibi kullanılan aksesuarlara da yer veriliyor. Sergi, 14 Mart 2010 tarihine kadar hafta içi her gün ücretsiz olarak gezilebilir.
Kaftanlarda bal köpüğü ve bordo rengi ağırlık olarak kullanılmış. Günümüzde de bu iki rengin birlikte kullanımı uyumlu olmakla birlikte, asil bir duruş da kazandırıyor.
www.cocukdayaparimkariyerde.com, 5 Mart 2010 |

Armine 2009-2010 sonbahar kış modası
Bu yazıya 31 Yorum yapıldı.Bıngıldak ne zaman kapanır?
Bu yazıya 16 Yorum yapıldı.Heves etmedi, istedi
Bu yazıya 16 Yorum yapıldı.Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi BEAH
Bu yazıya 10 Yorum yapıldı.Bıngıldak erken ya da geç kapanırsa!
Bu yazıya 10 Yorum yapıldı.